Referenser
Tina "Mat-Tina" Nordström
Att jag och min familj Älskar Vemdalen är det nog ingen som kan gå miste om.
Sist vi var uppe tog jag hela familjen med mig till Hede, och Per-Hans Lantbruk, för att titta på deras finfina djur.
Keligare kossor har vi nog aldrig träffat. Paula som är dotter till Lena och Erik kliade bäst och hon hade dessutom koll på alla namnen. Våra barn njöt och det bästa av allt var när de fick följa med in i hagen och hjälpa till att klia.
Det blev dock svårt att förklara att lådan som deras mamma tog hem innehöll delar av Ronny, kossan Ronny menar jag då. Hur fick han plats i lådan var deras stora undran?
För mig som kock handlar allt om bra råvaror.
När min älskade Farmor levde hände det att hon hjälpte mig med städet hemma i lägenheten… Inga kommentarer, Tack 🙂
När vi kom till dammsugningen gick hon mer eller mindre upp i atomer!
-Hur i hela friden kunde man äga en sådan värdelös dammsugare!
Och det var då hon sa det….
-Gillar du att jobba med slöa knivar?
-Nä, sa jag
-Köp då en ny dammsugare så att vi kan få rent hus!
Vart vill jag då komma? Jo, samma sak gäller för råvaror.
Det är omöjligt för mig att utöva mitt yrke utan dessa.
Därför njuter jag när ”Ronny” ligger i pannan.
Kött som behåller sin saft även efter det varit fruset. Smaken är mild och ärlig. Köttet luktar gudomligt även i rått tillstånd.
Och resultatet blev bra, grytan fick lite extra kick av timjan och lagerblad och avrundades med en kula messmör.
/ Tina
Ulf Wagner, Svensk stjärnkock och kock på "Sjömagasinet" i Göteborg
Ulf var kock på ”Stjärnorna på slottet” 2011, som spelades in i höstas där kött från Per-Hans Lantbruk serverades.
Programmet visades julen 2011 och medverkande stjärnor var: Johan Rabeus, Johan Rheborg, Christer Lindarw, Kim Andersson och Louise Hoffsten.
”Privat köper jag mitt kött från Per-Hans Lantbruk för att det har en utsökt smak på grund av marmoreringen i köttet. Vissa bitar är rent fantastiska”.
Anders Södergren, Landslagsåkare och OS och VM-medaljör i längdskidåkning
”För mig och min familj känns det väldigt bra att äta kött från djur som man vet haft det bra och gått fria i naturen.
Också jätteviktigt att köttet är KRAV producerat och av en riktigt bra kvalitet. Vi har ätit köttet nu i några år och jag måste säga att smaken är rätt svårslagen. Kanske beror det på alla vilda bär och växter som djuren äter på sommaren.”